GreenKarta.com
Жити і працювати в США, лотерея зелена карта Green Card DV-2017
По-русски
Зелена карта
Лотерея DV-2017
Правила участі
Фотографії
Підготовка заявки
Питання-відповіді
ПИТАННЯ–ВІДПОВІДІ
1. ЩО ОЗНАЧАЄ ТЕРМІН «УРОДЖЕНЕЦЬ» (NATIVE)?
Уродженець певної країни означає, що особа народилась на території цієї країни, незалежно від того, яке громадянство чи постійне місце проживання має ця особа зараз.
Існує кілька винятків, наприклад:
w  якщо Ваш(а) супруг(а), якого Ви згадуєте у своїй заявці, є уродженцями країни, яка має право на участь у лотереї.
w  якщо жоден з Ваших батьків не народився в або на момент Вашого народження не був громадянином чи постійним мешканцем країни, яка не має права на участь у Лотереї.
2. ЧИ ПОТРІБНО НАДАВАТИ ФОТОГРАФІЇ ЧЛЕНІВ СІМ’Ї ПОДАВАЧА ЗАЯВКИ?
Так. Індивідуальні, нещодавно зроблені фотографії подавача заявки, його дружини (або чоловіка) і дітей молодших 21 року і неодружених мають бути подані одночасно з заявкою. Групові та сімейні фото не приймаються. ФОРМАТ ФОТОГРАФІЙ ПОВИНЕН ВІДПОВІДАТИ ЧІТКИМ ВИМОГАМ ПРАВИЛ УЧАСТІ У ЛОТЕРЕЇ.
3. ЧОМУ УРОДЖЕНЦІ ДЕЯКИХ КРАЇН НЕ МОЖУТЬ БРАТИ УЧАСТЬ У ЛОТЕРЕЇ?
Лотерея «Грін-карт» створена для того, щоб надати можливість мешканцям країн з низьким рівнем іміграції в США постійно жити і працювати в США. Уродженці країн, які «направили» в США більш, ніж 50 тисяч імігрантів за останні п’ять років, не допускаються до участі у Лотереї. Перелік таких країн визначається іміграційною службою США кожного року. У Лотереї DV-2017 НЕ МОЖУТЬ брати участь уродженці таких країн: Бангладеш, Бразилія, Велика Британія, В’єтнам, Гаїті, Домініканська Республіка, Еквадор, Індія, Канада, Китай, Колумбія, Мексика, Нігерія, Пакистан, Перу, Сальвадор, Філіппіни, Південна Корея, Ямайка.
4. ЧИ МОЖУ Я ВІДПРАВИТИ КІЛЬКА ЗАЯВОК ВІД СВОГО ІМЕНІ?
Ні. Одна особа має право відправити від свого імені лише одну заявку на участь у Лотереї. Ті, хто подасть кілька заявок від свого імені, будуть дискваліфіковані і не зможуть взяти участь у Лотереї цього року.
5. ЧИ МОЖЕ ЧОЛОВІК І ЖІНКА ВІДПРАВИТИ ДВІ ЗАЯВКИ ВІД КОЖНОГО?
Так. Чоловік і жінка можуть кожний відправити по одній зявці. В разі виграшу однієї із заявок, чоловік чи жінка того, хто виграв, також отримують право на отримання іміграційної візи.
6. КОГО З ЧЛЕНІВ РОДИНИ Я ПОВИНЕН ЗАПИСАТИ ДО ЗАЯВКИ НА УЧАСТЬ У ЛОТЕРЕЇ?
У заявці повинні бути записані такі члени Вашої сім’ї:
w  СУПРУГ(А), з яким у Вас заключений офіційний шлюб,
w  ВСІ НЕОДРУЖЕНІ ДІТИ, яким на момент відправлення заявки не виповнилось 21 рік. Мають бути записані всі рідні діти, діти Вашої дружини від інших шлюбів, а також діти, на яких Ви маєте законні батьківські права. Всі діти повинні бути вказані, незалежно від того, чи живете Ви з ними і чи збираєтесь Ви імігрувати до США разом з ними.
7. ЧИ МОЖЕ ІНША ОСОБА ВІДПРАВИТИ ЗАЯВКУ ВІД МОГО ІМЕНІ?
Так, може. Такою особою може бути Ваш друг, знайомий, юрист або консультант (такий, як сайт GreenKarta.com). Незалежно від того, хто подає Вашу заявку, тільки одна заявка може бути відправлена від Вашого імені. Якщо Ваша заявка виграє, повідомлення буде надіслане за адресою, що буде вказана у Вашій заявці на участь.
8. ЯКОЮ Є ПРОЦЕДУРА ВІДБОРУ ЗАЯВОК?
У консульському центрі в штаті Кентуккі (США) кожна заявка зі свого регіону отримує унікальний реєстраційний номер. Після закінчення реєстрації комп’ютер випадковим чином відбирає виграшні заявки серед всіх отриманих з одного регіону. Кожна заявка в межах свого регіону матиме рівні шанси виграти. Після відбору виграшних заявок, їхні подавачі отримають можливість перевірити чи їх заявка виграла та отримати подальші інструкції протягом травня — липня 2015 р.
9. ЯК БУДУТЬ ВИДАВАТИСЯ ІМІГРАЦІЙНІ ВІЗИ ЗГІДНО ЛОТЕРЕЇ DV-2017?
Згідно Лотереї DV-2017 буде видано 50 000 іміграційних віз. При цьому спочатку буде відібрано біля 80-100 тисяч заявок. Якщо Ви отримали повідомлення про виграш, Вам необхідно якомога швидше розпочати процедуру отримання іміграційної візи через те, що а) така віза має бути отримана не пізніше 30 вересня 2017 року і б) як тільки будуть видані перші 50 000 іміграційних віз згідно Лотереї DV-2017, їхня видача припиняється.
Факт того, що Ваша заявка була відібрана Консульським центром, не гарантує Вам автоматичного отримання іміграційної візи і права на постійне проживання в США.
Для того, щоб фактично отримати іміграційну візу і право на постійне проживання в США, подавач заявки, що виграла, повинен задовільнити ВСІМ відповідним вимогам законодавства США. Право на отримання іміграційної візи матимуть чоловік або жінка і діти (молодше 21 року, неодружені) подавача заявки, що виграла.
10. ЧИ ІСНУЮТЬ ВИМОГИ ЩОДО МІНІМАЛЬНОГО ВІКУ ПОДАВАЧА ЗАЯВКИ?
Ні. Вимог до мінімального віку подавача заявки не передбачено. Втім, вимога до наявності середньої освіти автоматично виключає більшість подавачів молодше 17—18 років.
11. СКІЛЬКИ КОШТУЄ УЧАСТЬ У ЛОТЕРЕЇ DV-2016?
Участь у лотереї є БЕЗКОШТОВНОЮ. Платними можуть бути тільки послуги по підготовці та вірному відправленню Вашої заявки. Якщо Ваша заявка буде відібрана, у процесі підготовки всіх документів для отримання іміграційної візи Вам буде необхідно оплатити певні збори, передбачені законодавством США. Про це Вас буде повідомлено Консульським центром США у подальших інструкціях.
12. ПРОТЯГОМ ЯКОГО ТЕРМІНУ Я МОЖУ ОТРИМАТИ ІМІГРАЦІЙНУ ВІЗУ ЗГІДНО ЛОТЕРЕЇ DV-2016?
Подавачі заявок, відібраних у Лотереї DV-2017, можуть звертатися за отриманням іміграційної візи з жовтня 2016 р. до вересня 2017 р. включно. Іміграційні візи згідно Лотереї DV-2017 повинні бути отримані до 30 вересня 2017 р. Якщо Ви не зможете цього зробити, Ви втратите всі права на отримання іміграційної візи, що були отримані завдяки виграшу Лотереї DV-2017.
© 2003—2015 GreenKarta.com | Про сайт | Умови використання | Контакти


 
Rambler's Top100